latinica  ћирилица
23/04/2015 |  12:17 | Autor: SRNA

Trninić- Čunfeng: Saradnja sa kompanijama u saobraćajnoj infrastrukturi

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i ambasador Kine u BiH Dong Čunfeng izrazili su zadovoljstvo zbog uspostavljanja saradnje sa više kineskih kompanija na projektima saobraćajne i željezničke infrastrukture u Srpskoj.
Ambasador Kine u BiH Dong Čunfeng i ministar Neđo Trninić - Foto: SRNA
Ambasador Kine u BiH Dong Čunfeng i ministar Neđo TrninićFoto: SRNA

Trninić je tokom sastanka u Banjaluci podsjetio Čunfenga da su u tri projekta izgradnje autoputa uključene kineske kompanije, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

On je rekao da je preduzeće "Željeznice Republike Srpske" ranije potpisalo memorandum o saradnji na rekonstrukciji pruge Banjaluka - Prijedor - Novi Grad, te da se očekuje dolazak 15 kineskih inženjera koji će pregledati prugu i dati svoje viđenje postojećeg stanja i potreba.

Trninić je podsjetio da Republika Srpska ima 420 kilometara pruge u koju se dugo nije ulagalo, da je ona u funkciji, ali da je neophodna rekonstrukcija, sanacija i modernizacija, te da je tu kinesko iskustvo dobrodošlo.

Ambasador Čunfeng naveo je značajne projekte koje kineska Vlada realizuje na međunarodnom planu, a okosnicu čine putna i željeznička infrastruktura, telekomunikacije i industrija.