latinica  ћирилица
23/04/2015 |  14:43 | Autor: SRNA

Trninić nezadovoljan tretmanom stavova Srpske

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da nije zadovoljan tretmanom koji je pokazan prema stavovima Republike Srpske i resornog ministarstva prilikom donošenja liste projekata za proširenje evropske transportne mreže na zapadni Balkan.

"Izostavljen je banjalučki aerodrom i još neki putni pravci, tako da smo mi svoje primjedbe iskazali nadležnom ministarstvu i dalje", rekao je Trninić u Banjaluci.

On je naveo da se Republika Srpska uklapa u dio te priče, ali da se nada da će Srpska svojim aktivnostima uticati na to da se lista projekata proširi i na mrežu puteva i željeznica, kako je to u interesu Republike Srpske.

"Iskoristićemo svaku priliku koja pomaže razvoju infrastrukture na području Republike Srpske", istakao je Trninić.

Govoreći o tome na koji način bi bio povezan autoput Banjaluka-Gradiška-Travnik, Trninić je naveo da je pristalica razvoja mreže autoputeva ma gdje oni bili i da ne misli da tu ima bilo šta loše.

"Republika Srpska ima neke druge prioritete za koje smo se opredijelili i to je naša zamjerka ovoj listi, a ne sam autoput koji treba da povezuje najveće gradove u BiH", rekao je Trninić.

Komentarišući potpuno obustavljanje poštanskog saobraćaja 31. marta koji je išao iz Hong Konga za BiH, Trninić je rekao da je resorno ministarstvo tim povodom jutros uputilo upit Ministarstvu transporta i komunikacija BiH kako bi ih informisalo o pravom razlogu obustave poštanskog saobraćaja sa Kong Kongom.

"Vjerujem da ćemo na vrijeme dobiti informaciju o tome, nakon čega ćemo obavijestiti javnost", zaključio je Trninić.

Evropska komisija objavila je listu projekata za zemlje zapadnog Balkana, koja je usvojena u utorak u Briselu uz zajedničku izjavu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića i premijera pet zemalja regiona.