latinica  ћирилица
23/04/2015 |  15:00 | Autor: TANЈUG

MSP Srbije: Gegić sa porodicom evakuisan iz Јemena

Poslije višenedjeljnih napora, uz pomoć ambasada Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Ruskoj Federaciji, priveden je kraju proces evakuacije srpskog državljanina Muhedina Gegića i članova njegove porodice iz Јemena, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
Јemen, Sana - Foto: AP
Јemen, SanaFoto: AP

Muhedin Gegić je sa porodicom, avionom Vlade Ruske Federacije, juče prevezen iz Sane u Moskvu i trenutno se nalaze u Ambasadi Srbije u Moskvi, a njihov dolazak u Beograd se očekuje danas u večernjim časovima.

Ovim su evakuisani svi državljani Srbije koji su se do danas obratili Ministarstvu spoljnih poslova za konzularnu pomoć i zaštitu, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova ističe da nastavlja sa pružanjem pomoći srpskim državljanima, posebno u ratom zahvaćenim područjima u svijetu, što ostaje jedan od prioriteta u radu diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je izrazilo zahvalnost Vladi Ruske Federacije na pruženoj pomoći pri evakuaciji srpskih državljana iz Јemena, zaključuje se u saopštenju.