latinica  ћирилица
23/04/2015 |  15:45 | Autor: SRNA

Kuće za Srbe povratnike u Livanjskom kantonu

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i UNDP sarađivaće na realizaciji projekata održivosti povratka u federalnim opštinama Drvar, Grahovo, Glamoč i Kupres, dogovoreno je na sastanku resornog ministra Davora Čordaša i predstavnika UNDP-a.
Davor Čordaš - kuće za Srbe povratnike u Livanjskom kantonu - Foto: SRNA
Davor Čordaš - kuće za Srbe povratnike u Livanjskom kantonuFoto: SRNA

- Dogovoreno je da tokom maja bude održan sastanak kojem bi prisustvovali predstavnici Ministarstva i UNDP-a, te načelnici pomenutih opština da bi se usaglasili konkretni detalji saradnje na realizaciji projekata - saopšteno je iz resornog ministarstva.

Čordaš je istakao da će kroz Projekat rekonstrukcije stambenog fonda koji se finansira iz Saudijskog fonda za razvoj u ove četiri opštine biti izgrađeno 80 stambenih jedinica, te da se kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja očekuje obnova još najmanje 90 kuća.

Predstavnici UNDP-a izrazili su spremnost da podrže realizaciju ovih projekata komponentom održivosti, te su ministra upoznali o Strategiji pomoći održivom povratku u prioritetnim opštinama Livanjskog kantona, koju je UNDP već pripremio.

Sagovornici su se saglasili da je stvaranje uslova za održivost povratka veoma važno za ostanak ljudi na njihovim ognjištima, navodi se u saopštenju.

Čordaš i njegov pomoćnik Drago Vuleta razgovarali su u Banjaluci sa regionalnim menadžerima programa iz banjalučke kancelarije UNDP-a Slobodanom Tadićem i Vahidinom Ogreševićem.