latinica  ћирилица
24/04/2015 |  10:23 | Autor: SRNA

Dan opštine Kotor Varoš

U okviru obilježavanja 24. aprila - Dana opštine Kotor Varoš položeni su vijenci na spomen-kosturnicu NOR-a, spomen-bistu narodnog heroja Radeta Ličine i spomen – obilježje poginulim borcima u odbrambeno – otadžbinskom ratu.
Obilježavanje Dana opštine Kotor Varoš - Foto: SRNA
Obilježavanje Dana opštine Kotor VarošFoto: SRNA

Nakon odavanja pošte poginulim bocima NOR-a, predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Јovo Trnjak je istakao da je 24. april, kada je prije 70 godina oslobođen Kotor Varoš, jedan od najznačajnih datuma u kotorvaroškoj istoriji.

"Na području opštine Kotor Varoš živi šest boraca u poodmaklim godinama, dva borca nemaju nikakvih primanja, tako da svi oni žive u vrlo teškoj situaciji", istakao je Trnjak.

On je izrazio nadu da će spomen-kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovao da državne institucije pomognu u rješavanju ovog problema.

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović prisustvovao je polaganju vijenaca na spomen-kosturnicu palim borcima u Drugom svjetskom ratu, a položio je vijence i na spomen obilježje borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

"Naša je trajna obaveza da gajimo sjećanje na poginule borce i da vodimo stalnu brigu o njihovim porodicama", istakao je Vučanović.

Vijence na spomen obilježje palim borcima otadžbinskog rata položile su delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske boračke organizacije, kao i rodbina poginulih boraca.