latinica  ћирилица
24/04/2015 |  11:19 | Autor: B92

Printezis: Bog je pomogao da uđe

Krilni centar Olimpijakosa Јorgos Printezis bio je presrećan poslije svog koša za pobjedu i plasmana Pirejaca na fajnal-for Evrolige.

"Dao sam koš za trijumf u posljednjoj sekundi, prošli smo na F4 i sve to desilo se na moj imendan, tako da hvala bogu! Za poštovanje je to što smo se ponovo plasirali na fajnal-for, ali još veće priznanje zaslužujemo što smo ekipu kakva je Barselona dobili tri puta za šest dana", kaže Printezis.

"Kada mi je lopta došla u ruke, nisam imao vremena da razmišljam – samo sam šutnuo, a bog joj je pomogao da uđe. Glavni razlog zašto smo tu gdje jesmo jeste jak karakter, možemo da pobijedimo bilo koji tim", dodao je Printezis.

Vasilis Spanulis ponovo je predvodio svoj tim u velikoj pobjedi sa 17 poena i 5 asistencija.

"Zaslužili smo plasman i jedva čekam fajnal-for. Dokazali smo da možemo da pobijedimo svakoga, ne samo u jednom meču, već i u seriji. Prekretnica je bila poraz u prvoj utakmici – bili smo frustrirani zbog loše igre i to nam je povrijedilo sujetu. Barselona je odličan tim i moraš da budeš vrlo jak kako bi ih pobedio tri puta u nizu. Uprkos finansijskoj krizi u Grčkoj i razlici u budžetu u poređenju sa drugim timovima, Olimpijakos je i dalje tu – mi smo ujedinjena grupa sa jasnim ulogama u timu i sa mnogo ljubavi", kaže Printezis.

Olimpijakos će se za plasman u novo finale boriti sa CSKA, kojeg je 2012. godine savladao u finalu baš pogotkom Printezisa u posljednjoj sekundi.