latinica  ћирилица
24/04/2015 |  14:00 | Autor: SRNA

Obilježen Dan opštine Gradiška

Povodom Dana opštine i 70 godina od oslobođenja Gradiške u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na više spomen-obilježja.
Gradiška: Pomen - Foto: SRNA
Gradiška: PomenFoto: SRNA

Vijenci i cvijeće položeni su na centralno spomen-obilježje žrtvama Narodnooslobodilačkog rata u gradskom parku, na biste narodnih heroja, spomen-kosturnicu i Centralno spomen-obilježje palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da je u Gradišci u Drugom svjetskom ratu za slobodu poginuo svaki četvrti stanovnik opštine, te da je u koncentracionim logorima pobijeno više od 4.500 djece mlađe od 15 godina.

"Bili su to strahoviti ljudski gubici i materijalna razaranja, ali je opet životni optimizam donio novu snagu za razvoj naše opštine koja je izrasla u savremenu sredinu, perspektivnu za život svih građana", rekao je Latinović.

On je naveo da je sve što lokalna vlast radi u najboljem interesu građana i izrazio očekivanje da će u ovoj godini biti okončani značajni infrastrukturni radove u oblasti vodosnabdijevanja, izrade kanalizacione mreže, saobraćajnica, poslovnih zona i privlačenja investitora radi otvaranja novih radnih mjesta.

Latinović je podsjetio da je 70 godina od oslobođenja u Gradišci obilježeno na dostojanstven način, svečanom akademijom i drugim sadržajima.