latinica  ћирилица
24/04/2015 |  21:36 | Autor: TANЈUG

Ekspert tvrdi da zna gdje je nestali malezijski avion

Nezavisni stručnjak za vazduhoplovnu tehnologiju Andre Milne, tvrdi da zna gdje se nalaze ostaci nestalog malezijskog aviona MH370, ali kaže i da bi ih pronašao potrebno mu je 1,3 miliona funti.

Milne, koji dobrovoljno istražuje slučaj malezijskog aviona nestalog u martu prošle godine, misli da se njegova olupina nalazi u okeanu između Malezije i Indije.
On, takođe, insistira na tome da ostaci aviona - u Bengalskom zalivu - moraju da budu predmet istrage, jer ovo područje nije pregledano.

Milne je za svoj poduhvat zatražio donacije, a sve koji ga podržavaju pozvao da mu pomognu, kako bi utvrdili da li je zaista riječ o avionu MH370.

"Nestanak ovog aviona pogodio je svakog ko je za njega čuo. Svakog od nas pogodio je na različit način", ocijenio je Milne.

Britanski list "Miror" podsjeća da je nestanak malezijskog aviona sukobio svjetske eksperte za vazduhoplovstvo, u mišljenjima koja idu od teorije o vanzemaljcima do ruske otmice.

Malezija je zvanično proglasila nestanak aviona na letu MH370, a u danima poslije nesreće saopštila da su svih 239 putnika i članova posade poginuli.