latinica  ћирилица
25/04/2015 |  10:39 | Autor: novosti.rs

Anćeloti: Sa Јuventusom kao sa Atletikom

Trener aktuelnog šampiona Evrope madridskog Reala Karlo Anćeloti ocijenio je da će njegov tim morati da igra na istom nivou protiv Јuventusa u polufinalu Lige sampiona, kao protiv Atletika u revanšu četvrtfinala.

Anćeloti je naglasio da izuzetno cijeni Јuventus čiju istoriju smatra legendarnom.

"Na ovom nivou takmičenja sve ekipe su teške, Јuventus je ekipa koja iza sebe ima bogatu istoriju, a osim toga vraća se u polufinale poslije 12 godina pauze", rekao je trener Madriđana.

On je upozorio na opasnost koja prijeti od njegovog nekadašnjeg tima, koji je praktično osigurao titulu u Seriji A.

"Imaju iza sebe odličnu sezonu i praktično su već osvojili titulu prvaka Italije. Dakle, sada mogu da se bolje fokusiraju na evropsko takmičenje, rekao je Anćeloti.

On je dodao da njegov tim pun samopouzdanja nastavlja da ostvaruje san da igra u još jednom finalu, poslije pobjede u prošlogodišnjem, kaijda su slavili protiv Atletika.

"Da bismo pobedili, neophodno je da igramo najbolje što možemo, onako kako smo igrali protiv Atletika, sa istom motivacijom", porucico je Anćeloti, koji je u karijeri tri puta osvajao Ligu šampiona, a upravo protiv Јuventusa je osvojio svoj prvi trofej - 2003. godine kao trener Milana.