latinica  ћирилица
25/04/2015 |  19:04 | Autor: SRNA

Vujanović - Erdogan: Potvrda kontinuiteta sadržajnih odnosa

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan na današnjem sastanku u Istanbulu razgovarali su o ekonomskoj saradnji i procjeni u kojim oblastima tu saradnju treba nastaviti.
Filip Vujanović u gostima kod Redžepa Tajipa Erdogana - Foto: SRNA
Filip Vujanović u gostima kod Redžepa Tajipa ErdoganaFoto: SRNA

Iz kabineta crnogorskog predsjednika saopšteno je da je Turska veoma prisutna u svim onim oblastima u koje je investirala, a pokazala se kao vrlo pouzdan partner kroz krajnje odgovoran odnos njenih kompanija.

Vujanović je rekao da je sa Erdoganom razgovarao o angažmanu turskih kompanija u energetskom sektoru shodno dogovoru između Crne Gore, Slovenije i Turske o mogućnosti da se iskoriste, prije svega, hidro potencijali Crne Gore na Komarnici i na rijeci Morači u što skorijem roku.

Razgovaralo se i o mogućnosti iskorišćenja ogromnih resursa rudnika Maoče u Pljevljima i interesovanju koji nesumnjivo postoji u Turskoj za ovaj termoenergetski resurs.

On je istakao da turska agencija za pomoć - Tika u Crnoj Gori provodi brojne projekte u interesu svih njenih građana.

Vujanović je zahvalio za pomoć koju Crna Gora dobija od Turske u evropskim i evroatlantskim integracijama.

"Dobio sam potvrdu od predsjednika Turske da će u najskorije vrijeme posjetiti Crnu Goru i da ćemo tom prilikom organizovati bizniz Forum na predsjedničkom nivou", rekao je Vujanović.