latinica  ћирилица
26/04/2015 |  14:15 | Autor: sportske.net

Đorđević o sukobu FIBA i ULEB-a

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Saša Đorđević iznio je svoj stav na temu aktuelnih sukoba na relaciji između FIBA i ULEB-a.

Kao i mnogi drugi, i selektor ''Orlova'' smatra da se radi o sukobu mnogo širih razmjera od onih na koje bi Košarkaški savez Srbije mogao bitnije da utiče.

"Biće kako drugi kažu, dogovore se. Naš Savez i regionalna liga su suviše mali, bez dovoljno snage da vode te bitke. Јasno je da se preko ovih stvari, traži nešto više, da se nešto krupnije valja. Mi nismo u poziciji da možemo da utičemo, što je samo moj lični stav", izjavio je Đorđević, a prenosi "Sport".

Ipak, Đorđević ne krije da se ne slaže sa prijedlogom da se od 2017. godine reprezentativne akcije organizuju i tokom klupske sezone.

"Koji će to klub biti voljan da pusti najbolje igrače, u sred nacionalne lige ili važnog međunarodnog takmičenja, zbog straha od povreda. Јa sam prije za skraćivanje takmičarskih sezona, potreban je prostor za nacionalne selekcije, ali i odmor za sve, posebno one koji nose klubove, a kasnije i selekcije", zaključio je Đorđević.