latinica  ћирилица
26/04/2015 |  16:36 | Autor: RTRS

U ponedjeljak toplo, popodne kiša

Toplo vrijeme i sutra će se zadržati u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a popodne se očekuje kiša.

Sredinom dana slaba kiša prvo će početi da pada na krajnjem zapadu, a tokom popodneva polako će se širiti preko zapadnih i južnih predjela. Na istoku je slaba kiša moguća uveče i u noći, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće jugo, ujutro će biti slab, tokom dana umjeren, a u Hercegovini i Krajini umjeren do jak vjetar.

Јutarnja temperatura vazduha od osam do 14, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni Celzijusovih. Svježije će biti u višim predjelima.

Od utorka, prema prognozi meteorologa, očekuje se kiša, a popodne i zahlađenje.

U prvom dijelu dana više padavina biće na zapadu i jugu, dok će na istoku i dalje biti suvo, povremeno sa sunčanim periodima i toplije. Popodne se padavine, uz zahlađenje, šire ka istoku. Uveče i u noći na planinama je moguć i snijeg.

Najviša temperatura vazduha u većini predjela biće od 14 na zapadu do 24 stepena na istoku. Kasnije popodne i uveče temperatura će opasti.

Svježije vrijeme zadržaće se i u srijedu, kada se očekuje prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura vazduha od 11 do 16, na jugu oko 20 stepeni.

Za četvrtak meterolozi predviđaju nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, ali će biti malo toplije. Najviša dnevna temperatura vazduha od 18 do 22 stepena.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Hercegovini i u istočnim područjima danas preovladava malo do umjereno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima pretežno oblačno.

Najviša temperatura u 14.00 časova izmjerena je u Višegradu i Goraždu - 25 stepeni, u Doboju 24 stepena, a 23 u Bijeljini, Banjaluci, Prijedoru, Srpcu, Novom Gradu, Sanskom Mostu Zvorniku, Foči, Rudom.

U Mostaru, Neumu, Bihaću, Ribniku, Gradačcu, Sarajevu i Tuzla izmjerena su 22 stepena, Srebrenici, Mrkonjić Gradu, Šipovu 21, Bugojnu 20, na Sokocu, u Trebinju i Bileći 19, na Han Pijesku, Ivan-sedlu, u Kalinoviku, Kneževu, Nevesinju i Livnu 17, a u Kupresu 16 stepeni.

Na Čemernu je bilo 14 stepeni, u Gacku 12, a na Bjelašnici šest stepeni Celzijusovih.