latinica  ћирилица
27/04/2015 |  06:47 | Autor: B92

Radonjić: Idemo u Zagreb da pobijedimo; Repeša: Nećemo se predati

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zadovoljan pobjedom nad Cedevitom i vođstvom od 2:0 u finalnoj seriji ABA lige.

"Dobro smo krenuli i kontrolisali utakmicu, ali smo imali nedopustivo loše periode u odbrani. Cedevita ima veliki kvalitet i iskustvo, ušli smo u egal i riješili meč u našu korist. Biće teško u nastavku serije, ne samo zbog toga što je Cedevita preokrenula protiv Budućnosti, već jer je pravi evroligaški tim. Očekuje nas velika borba i idemo u Zagreb da pobijedimo", rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak dodao je da je njegovom timu nedostajao centar Maik Cirbes, koji je zbog povrede propustio duel.

"Pred početak meča donijeli smo odluku. Uspjeli smo da prevaziđemo, iako bi bilo puno lakše da je igrao. Njegov izostanak posebno se vidio u završnici kada je dosta igrača bilo umorno. Sutra ćemo znati više, ali povreda nije teža. Htio je da igra, ali je važnije zdravlje igrača".

Radonjić je poručio da su "crveno-bijeli" odigrali još jedan odličan meč, uprkos velikim oscilacijama.

Košarkaš Zvezde Nikola Kalinić istakao je zadovoljan trijumfima u prva dva meča finalne serije regionalnog takmičenja.

"Uradili smo posao koji smo priželjkivali iz prva dva meča. Sem druge četvrtine kvalitetno smo odigrali i zabilježili sjajnu pobjedu. Idemo u Zagreb da pobijedimo i osvojimo prvi prsten u istoriji kluba", zaključio je Kalinić.

Trener Cedevite Јasmin Repeša smatra da Crvena zvezda ima veliku prednost u finalnoj seriji, ali naglašava da se njegova ekipa neće predavati.

"2:0 je velika prednost, ali ne tako davno smo bili u sličnoj situaciji: Ali, Zvezda je jači protivnik od Budućnosti i biće jako teško. Međutim, nadamo se da možemo do preokreta, mislim da imamo mentalnu snagu za to", rekao je Repeša.

"Utakmica je bila slična kao prva, dozvolili smo protivniku veliku prednost od 18 razlike i teško je protiv takve ekipe da se nadoknadi takav zaostatak", kazao je Repeša.

On je istakao da je u dosadašnjem dijelu finalne serije sve prošlo u najboljem redu.

"Ovo su dvije ekipe koje su najviše prikazale. Bilo je oscilacija kod nas tokom sezone, ali to je zbog učešća u Evroligi. Do sada je sve proteklo u najboljem redu i nadam se da će se tako i nastaviti", naveo je trener hrvatske ekipe.

Košarkaš Cedevite Roko Ukić rekao je da se nada da će njegova ekipa uspjeti da produži seriju.

"Mislim da smo bili bolji, ali ostali smo kratki. 2:0 je velika prednost, ali serija nije gotova. Ako skratimo crne rupe koje su nam se dogodile, mislim da će u Zagrebu biti drugačija priča", rekao je Ukić.

Treća utakmica igraće se u srijedu od 20.30 u Zagrebu.