latinica  ћирилица
27/04/2015 |  10:52 | Autor: Agencije

Azar najbolji fudbaler na Ostrvu

Vezni igrač Čelsija Belgijanac Eden Azar proglašen je za najboljeg igrača u Premijer ligi u sezoni 2014/15. u izboru Udruženja engleskih profesionalnih fudbalera

Azara su za najboljeg izglasale njegove kolege iz drugih timova, ispred napadača Totenhema Harija Kejna, koji je proglašen za najboljeg mladog igrača, te golmana Mančester Јunajteda Davida de Hee.

Ovaj 24-godišnji Belgijanac predvodi londonski klub ka tituli sa 13 golova i 8 asistencija u 33 kola ovosezonskog šampionata.

- Veoma sam srećan. Јednog dana želim da budem najbolji, ove sezone sam igrao dobro, i Čelsi je igrao dobro. Ne znam da li sam zaslužio ovu nagradu, ali je ovo veoma dobro za mene. Najbolje je kada te za najboljeg proglase igrači, oni znaju sve o fudbalu - rekao je Azar.

U timu sezone u Premijer ligi nalaze se i dvojica srpskih reprezentativaca, Azarovi saigrači Nemanja Matić i Branislav Ivanović.

U sezoni 2013/14. titulu najboljeg igrača u Premijer ligi dobio je nekadašnji napadač Liverpula, a sada Barselone, Urugvajac Luis Suarez.