latinica  ћирилица
27/04/2015 |  16:01 | Autor: B92

Novakov tim o pisanju "Marke": Odluka o nastupu u Madridu do kraja nedjelje

Španska "Marka" objavila je da Novak Đoković neće igrati na turniru u Madridu, na šta je reagovao tim najboljeg tenisera svijeta, riječima da dilema i dalje postoji.

Najbolji teniser svijeta nije učestvovao prošle godine, pa nema ni bodova za odbranu, za razliku od Rima gdje će braniti titulu. Iz njegovog tima, saopšteno je da "su obje opcije još  moguće, konačna odluka još nije donesena, ali će  se sve definitivno znati do kraja nedjelje".

Đoković je od početka godine osvojio titule na Australijan openu, zatim Indijan Velsu, Majamiju i u Monte Karlu, a prvobitno je planirano da od 3. maja učestvuje na madridskom turniru, zatim od 10. maja na rimskom.

U Rimu je prošle godine porazio Rafaela Nadala preokretom sa 4:6, 6:3, 6:3, a sada će se u Italiji spremati za Rolan Garos, koji će početi 24. maja, inače jedini grend slem turnir na kom nije osvojio trofej.

Odustajanje ne bi uticalo na Novaka, pošto su dva od tri kriterijuma ispunjena za izbjegavanje kazne. Naime, igrači mogu ostati bez sankcija za odustajanje ako su stariji od 31 godine, ako su najmanje 12 godina aktivno u profesionalnim vodama, ili ako su odigrali preko 600 mečeva.

Đoković je titulu u Madridu osvojio 2011. godine, prošle godine nije učestvovao zbog povrede, a nastup 2013. godine pamti se po ponašanju publike, koja mu je zviždala u porazu od Grigora Dimitrova u drugom kolu.