latinica  ћирилица
27/04/2015 |  18:48 | Autor: Agencije

Košarkašice Srbije počinju pripreme za EP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Zlatibor gdje će se naredne dvije nedjelje pripremati za šampionat Evrope u Mađarskoj i Rumuniji.

Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

"Evropsko prvenstvo ima dodatnu težinu pošto predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. godine. Svjesne smo očekivanja, daćemo sve od sebe i takav pristup nam je u prethodnim godinama uvijek donosio nešto dobro. Grupa je teška, očekuje nas velika borba, ali vjerujemo u naše snove", izjavila je selektor Marina Maljković.

Ona će na raspolaganju imati 14 igračica: Tamara Radočaj, Aleksandra Crvendakić, Kristina Topuzović, Nevena Јovanović, Sanja Mandić, Danijel Pejdž, Јefimija Karakašević, Saša Čađo, Aleksandra Stanaćev, Milica Dabović, Dajana Butulija, Ana Dabović, Biljana Stjepanović i Јovana Vukoje.

Zbog klupskih obaveza pripremama će se kasnije priključiti Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Јelena Milovanović i Јelena Maksimović.

Srbija će na Zlatiboru odigrati i dvije trening utakmice protiv Crne Gore, a potom će pripreme nastaviti u Beogradu i Vršcu, gdje će odigrati prijateljske duele sa Australijom, Kinomi Grčkom.

Šampionat Evrope održava se od 11. do 28. juna.