latinica  ћирилица
27/04/2015 |  22:11 | Autor: Agencije

Lalatović: Niko nije tražio titulu, ne razmišljam o smjeni

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da ne razmišlja o eventualnom odlasku sa klupe "crveno-bijelih".

Podsjećamo, Zvezda je u 148. "vječitom derbiju" odigrala neriješeno (0:0) sa Partizanom, poslije čega su pojedini srpski mediji prenijeli vijest da bi Lalatovića na kraju sezone mogao da zamijeni iskusni Milorad Kosanović, koji sa uspejhom vodi Novi Pazar.

"Mog prethodnika su smjenjivali 50 puta, pa je ostao do kraja sezone. Ne razmišljam o tome. Znam da je pritisak u Crvenoj zvezdi ogroman, tako da na tu temu ne bih ništa pričao", rekao je Lalatović novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Mladom treneru ugovor sa Crvenom zvezdom ističe u junu, ali ima opciju produžetka saradnje na još dvije godine.

"Pravimo planove za novu sezonu. Pitanje je samo da li ćemo je početi 14. ili 3. jula, što zavisi da li ćemo igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Kad sam dolazio u klub, niko od mene nije ultimativno zahtijevao titulu nego promociju mladih igrača. Mislim da je to donekle ispunjeno. Igrali su Rajković, Јovanović, Ristić, Luka Јović, a šansu u narednom periodu dobiće Avramovski i Marko Grujić", dodao je Lalatović.

Zvezda se nalazi na drugom mjestu na tabeli sa pet bodova manje od Partizana, a u sredu u Novom Sadu gostuje ekipi Donjeg Srema u 25. kolu Superlige.