latinica  ћирилица
29/04/2015 |  08:34 | Autor: SRNA

AMS: Prevoz vangabaritnog tereta na relaciji Stanić Rijeka - Usora

Zbog prevoza vangabaritnog tereta na relaciji Stanić Rijeka - Usora tokom naredne noći od 3.20 do 3.50 časova vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju da voze sporije i opreznije na toj dionici, te da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Prohodnost većine putnih pravaca u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća, vozi se po pretežno mokrim ili vlažnim kolovozima, a iz AMS savjetuju sporiju i oprezniju vožnju i na dionicama koje vode kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog mogućnosti odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog radova na rekonstrukciji savskog nasipa na Rači, saobraćaj se na dionici magistralnog puta na tom lokalitetu odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog radova na sanaciji klizišta na kosini pored autoputa Gradiška - Banjaluka, na lokalitetu Kutlešin gaj, na snazi je obustava saobraćaja u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola - Klašnice jedan, zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema, saobraćaj se od 7.00 do 18.00 časova odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kao i na lokaciji u Novom Gradu prema granici sa Hrvatskom.

Na magistralnom putu Višegrad - Vardište zbog sanacija kolovoza desne trake u dužini od 30 metara saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz povremene petnaestominutne obustave.

U toku je i sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, zbog čega će u toku dana biti aktivne ovustave saobraća do 30 minuta.

Na magistralnom putu Nevesinje - Mostar, dionica Bakračuša - Nevesinje jedan na snazi su povremene desetominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja radova.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - enitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena biće od 9.00 do 15.00 časova na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, kao i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8.00 do 16.00 časova.

Na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

AMS Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza i Republičkom agencijom za bezbjednost saobraćaja, provodi akcije "Smanji brzinu, krivicu ne možeš" i "Vozilo nakon zimskih uslova 2015".

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju na putevima u Federaciji BiH.

Usporeno se saobraća na dionici Sarajevo - Olovo u mjestu Srednje, gdje su do 15.00 časova najavljene povremene polusatne obustave saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnim putevima Priboj - Teočak - Sapna, dionica Goduš - Rastošnica, i Tuzla - Dokanj - Šibošnica, dionica Lovački dom - Šibošnica.

Na graničnim prelazima nisu evidentirana duža zadržavanja.