latinica  ћирилица
29/04/2015 |  20:33 | Autor: TANЈUG

Osniva se "Naučno-tehnološki park Beograd"

Ministarstvo prosvjete, Grad Beograd i Beogradski univerzitet potpisali su danas Ugovor o osnivanju "Naučno-tehnološkog parka Beograd".

Naučno-tehnološki park Beograd" bi trebalo da okupi inovativne, tehnološki razvojne kompanije i zaposli mlade naučnike, a time i ubrza tehnološki razvoj zemlje.

Ugovor o osnivanju društva za ograničenom odgovornošću "Naučno-tehnološki park Beograd" potpisali su ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, gradonačelnik Siniša Mali i rektor Beogradskog univerziteta Vladimir Bumbaširević.

Kako je rečeno nakon potpisivanja ugovora, za tri do četiri godine u kompleksu na Zvezdari trebalo bi da posluje oko 100 tehnološki razvojnih kompanija sa oko 1.000 zaposlenih inženjera.

Ministar Verbić rekao je da je riječ o istinski velikom projektu čija se veličina ne ogleda toliko u novcu, koliko u posvećenosti da postoji park koji će omogućiti višestruko vraćanje uloženog truda i znanja.

"Naučno-tehnološki park mora da bude mjesto gdje velike kompanije žele da uđu, jer imaju stimulativno okruženje i druge kompanije sa kojima mogu da razmjenjuju resurse i ideje", rekao je Verbić.