latinica  ћирилица
30/04/2015 |  07:22 | Autor: B92

Radonjić: Moramo biti mirniji; Repeša: Skok i odbrana na Marjanoviću

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da njegov tim mora da bude mnogo mirniji u četvrtom meču finalne serije ABA lige sa Cedevitom.

"U četvrtak je novi meč, i dalje smo u prednosti. Cedevita je startovala kako je planirala, sa jasnom idejom kako da igra. Napravili su veliku prednost, borili smo se do kraja da smanjimo... Moraćemo da budemo mirniji, da odigramo bolje i da dođemo do rezultata", rekao je Radonjić.

Trener "crveno-bijelih" nije bio zadovoljan načinom na koji je tretiran Boban Marjanović.

"Zadovoljan sam činjenicom da nemam nijednog povrijeđenog igrača večeras. Igrali smo samo sa jednim centrom, možda je to prouzrokovalo je veću motivaciju da se Marjanović zaustavlja, što hvala Bogu nije prouzrokovalo neku povredu".

Na pitanje da li misli da se pregrubo igralo na Marjanoviću, Radonjić je odgovorio:

"Ne mislim, vidio sam svojim očima. Nadam se samo da ćemo imati odnos sudija kao što je Cedevita imala u Beogradu. Nadam se i očekujem".

Zvezdin trener dobio je i tehničku grešku posle protesta zbog jedne odluke.

"Ne komentaršišem suđenje, samo blago kada pokušavam da zaštitim igrače, i pokušaću da ostanem dosljedan tome".

"Crveno-bijeli" igraju slabije u odnosu na seriju sa Partizanom.

"Četiri meča u šest dana protiv Partizana, to u Srbiji znači mnogo. I o jednom derbiju se mnogo piše i priča, a ne o šest", zaključio je Radonjić.

S druge strane, trener Cedevite Јasmin Repeša rekao je da su skok i odbrana na Bobanu Marjanoviću donijeli pobjedu protiv Zvezde.

"U prve tri četvrtine kako smo izgledali, tako trebalo da izgledamo do kraja ako hoćemo da okrenemo seriju. Skok i odbrana na Marjanoviću su bili bolji u odnosu na prve dvije utakmice i zasluženo smo izborili još jedan meč. Moramo da izađemo sutra na identičan način kao i večeras. Moramo da se što prije oporavimo, jer ko uđe sa više energije dobija utakmicu. Nadam se istoj podršci sa tribina jer su ovi momci to zaslužili".

Cedevita je bila mnogo agresivnija nego u prve dvije utakmice.

"Zvezda zaista i jeste evroligaška ekipa. Morate da budete čvrsti protiv takve ekipe. Oni naprave brzo brejk ako se opustite".

Na pitanje o navijačima Repeša je rekao: "Mislim da nije bila punija dvorana od kako sam došao ovdje".

Košarkaš zagrebačke ekipe Marko Tomas je uvjeren da Cedevita može do 2-2.

"Oni su pokušali da spuštaju na Marjanovića, ali nisu uspjeli. Nadam se da ćemo i sutra odigrati ovako hrabro i čvrsto. Mislim da možemo da pariramo Zvezdi".

Zvezda vodi sa 2-1 u pobjedama, a četvrti meč igra se u četvrtak od 20.30.