latinica  ћирилица
30/04/2015 |  08:08 | Autor: SRNA

Šestoro uhapšeno zbog krijumčarenje droge iz CG u BiH (VIDEO)

Radivoje Lučić iz Nikšića i Dragan Јovović iz Plužina, osumnjičeni za promet drogom, uhapšeni su u okviru akcije kodnog naziva "Dijamant", saopšteno je iz Tužilaštva BiH, po čijem je nalogu akcija izvršena.
Hapšenja - Foto: RTRS
HapšenjaFoto: RTRS

Dvojica državljana Crne Gore osumnjičena su da su od novembra 2014. godine do aprila ove godine, na području BiH i Crne Gore, organizovala kriminalnu grupu radi međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljnjoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke heroina, marihuane i hašiša, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Lučić je osumnjičen je da je kao organizator navedene kriminalne grupe angažovao Јovovića i druga njima poznata lica koja su, imajući određene zadatke i uloge kao pripadnici grupe, vršila međunarodni promet droga, i to sa područja Crne Gore u BiH.

MUP RS: UHAPŠENI PREDATI TUŽILAŠTVU BiH

Dvoje lica, koja su uhapšena na području opštine Gacko u međunarodnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Dijamant", predata su u nadležnost Tužilaštva BiH, potvrdio je danas portparol MUP-a Republike Srpske Milan Salamadija.

Salamadija je rekao da je riječ o državljanima Crne Gore, čiji su inicijali D.Ј. i R.L, uhapšenim u akciji koja je bila usmjerena na hapšenje organizovane grupe lica zbog proizvodnje i prometa drogama.

On je naveo da su službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske izvršili i pretres vozila, koji su koristili uhapšeni, i da je tom prilikom pronađeno 255 grama heroina.

Salamadija je naveo da je crnogorska policija na područiju Crne Gore uhapsila četiri lica u okviru ove akcije.

Akcija je rezultirala pronalaženjem i 4,7 kilograma skanka i 1,1 kilogram hašiša.

Salamadija je dodao da je ova zajednička akcija trajala šest mjeseci, istakavši odličnu saradnju sa crnogorskom policijom.