latinica  ћирилица
30/04/2015 |  09:15 | Autor: SRNA

"Đurđevdanski dani" u Bratuncu

Teniskim turnirom za juniore u Bratuncu će sutra početi 14. tradicionalna kulturno-sportska manifestacija "Đurđevdanski dani", koja će trajati do 6. maja.

 
Turnir će početi u 11.00 časova, a zvanično otvaranje manifestacije predviđeno je za 20.00 časova, kada će biti održana smotra folklora na otvorenoj pozornici na gradskom trgu.

"Đurđevdanske dane" organizuje Narodna biblioteka iz Bratunca, uz pokroviteljstvo opštine Bratunac, a povodom Đurđevdana, krsne slave te opštine.

Programom su predviđena takmičenja u šahu, ribolovu, zatim u biciklizmu, malom fudbalu i veliki kros učenika bratunačkih osnovnih škola.

"Đurđevdanski dani" u Bratuncu (Foto: SRNA)

U kulturnom dijelu manifestacije biće priređeno veče folklora, etno pjesama, književno veče, koncert grupe "Atomsko sklonište", zatim dani učeničke kreativnosti i stvaralaštva u muzici, slikanju, sportu, pisanju, recitovanju, plesu i glumi.

Šestodnevni program biće završen proslavljanjem Đurđevdana, krsne slave opštine i lomljenjem slavskog kolača 6. maja u bratunačkoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice.