latinica  ћирилица
30/04/2015 |  09:47 | Autor: Agencije

Perić: Nema opravdanja, moramo biti angažovaniji u Nišu

Selektor rukomente reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da nema opravdanja za katastrofalni poraz od Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Podsjećamo, Srbija je izgubila u Rejkjaviku od Islanda sa 38:22 (16:10) u trećem kolu kvalifikacija za EP, a revanš meč na programu je u nedjelju u Nišu.

"Orlovi" su tako doživjeli prvi poraz u kvalifikacijama, u kojima su u Grupi četiri prvi na tabeli četiri boda, koliko ima i Island.

"Za ovakav poraz nema opravdanja. U pripremi za narednu utakmicu svako od nas treba prvo da pođe od sebe. Gubimo i pobjeđujemo kao tim. Promašenim zicerima i tehničkim greškama smo otvorili meč i nedopustivo mnogo golova dobili iz kontranapada. U pripremama sa željom da iz agresivne odbrane steknemo mir u napadu, ona je bila izuzetno pasivna što se lako prenosilo na naš napad. I u porazima nike isti način kako se gubi. Zasluženo smo izgubili velikom razlikom. Pred nama je revanš meč za tri dana gdje ćemo učiniti sve da odigramo kvalitetnije da dođemo do pobjede. Vjerujem u ekipu i momke, i uradiću sve da naša igra bude angažovanija i da se u Nišu revanširamo Islanđanima", rekao je Perić.

Kapiten Srbije Momir Ilić naveo je da su "Orlovi" napravili veliki broj tehničkih grešaka.

"Ništa jednostavno nije funkcionisalo – mnogo tehničkih grešaka smo napravili, oni su nas 'iskontrirali' i postigli mnogo lakih golova. Međutim, svakako da ništa nije završeno. Očekuje nas revanš u Nišu u kojem ćemo svakako ići na pobjedu", dodao je Ilić.

Utakmica izmedju Srbije i Islanda biće odigrana u nedjelju od 19 časova u Sportskom centru "Čair" u Nišu.