latinica  ћирилица
30/04/2015 |  10:04 | Autor: RTRS

Ministarstvo zdravlja o negativnom mišljenju revizije

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je od Glavne službe za reviziju javnog sektora dobilo negativno mišljenje koje je revizor zasnovao na pogrešnim objelodanjivanjima pojedinih stavki u finansijskim izvještajima, saopšteno je iz Ministarstva.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Kako je saopšteno, glavna zamjerka revizije odnosi se na izdatu garanciju izvođaču radova na Centralnom ulazu u južno krilo UB Klinički centar Banja Luka. S tim u vezi Ministarstvo je dokumentovalo reviziji da je već radilo na otklanjanju ove nepravilnosti (što je i predstavljeno reviziji nakon dostavljenog nacrta revizorskog izvještaja), pa je između ostalog zahtjev za izdavanje garancije dostavilo Narodnoj skupštini Republike Srpske na izjašnjenje.

Za izdavanja bankarske garancije, Ministarstvo ima odluke kolektivnog organa, tj. Vlade Republike Srpske iz čega su potpuno vidljive dobre namjere Ministarstva i Vlade da zbog nesinhornizacije momenta nabavke opreme i momenta završetka građevinskiog radova ne dođe do bilo kakve štete i na taj način ugrožavanja javnog interesa, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite će svakako uzeti u obzir sve preporuke Glavne službe za reviziju, te već radi na otklanjanju svih ukazanih nepravilnosti, ističe se u saopštenju.