latinica  ћирилица
30/04/2015 |  10:26 | Autor: RTRS

Nadal: Đoković superiorniji u odnosu na druge

Španski teniser i četvrti igrač svijeta Rafael Nadal izjavio je da je Novak Đoković trenutno superioran u odnosu na sve igrače na ATP Turu.
Đoković, Nadal - Foto: Beta/AP
Đoković, NadalFoto: Beta/AP

Iako je do prije nekoliko godina Rafin najveći rival bio Švajcarac Rodžer Federer, čak 21 finale odigrao je protiv Novaka.

Đoković i Nadal do sada su odigrali 43 međusobna duela, a Španac vodi rezultatom 23-20 u pobjedama.

"Mislim da sam najvažnije mečeve igrao protiv Rodžera. Međutim, moramo priznati da je u današnje vrijeme Đoković daleko superiorniji u odnosu na bilo koga drugog", rekao je Nadal, a prenio B92.

"Rafa" je od 2005. svake godine osvajao bar po jedan Grend slem, ali se čini da će ove sezone najteže stići do titule na nekom od najvećih turnira.

"Nije lako to uraditi – morate naporno raditi, biti konstantni i nikada da ne zaboravite šta znači osvajanje turnira – bilo to bio Grend slem, Masters ili turnir iz serije 250. Ne smete podcijeniti izazove sa kojima se susrećete na turnirima, posebno na Mastersima na kojima igraju svi iz najboljih 50", naveo je Nadal istakavši da vjerovatno neće biti trener po okončanju igračke karijere.

S druge strane, Đoković ima sjajan start sezone, pošto je poslije trijumfa na Australijan Opena, osvojio je prva tri Mastersa – u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu.

Novak je odlučio da propusti Masters u Madridu koji počinje u ponedjeljak, a na kojem upravo Nadal brani titulu.