latinica  ћирилица
30/04/2015 |  10:55 | Autor: B92

Inzagi: Prihvatiću bilo koju odluku kluba

Trener Milana Filipo Inzagi očekuje otkaz predstojećih dana zbog loših rezultata sa "rosonerima".

Milan je poražen u posljednja dva kola Serije A, a ne zna za pobjedu već četiri utakmice, pa se pet kola prije kraja sezone praktično oprostio od plasmana u Evropu.

"Ovo je fudbal. Postoje loši dani, a ovakva situacija je uvijek rizična za trenera. Za razliku od meča sa Udinezeom, dali smo sve od sebe, ali je Đenoa bila bolja. Razočaran sam", rekao je Inzagi.

Već nedjeljama se spekuliše o smjeni legendarnog golgetera, a čini se da joj je sad najbliži.

"Nikad nisam odustajao, ni kao igrač, ni sada kao trener. Idem uzdignute glave, klub će procijeniti situaciju, a ja ću prihvatiti koju god odluku donesu. U četvrtak ću znati", rekao je Inzagi.

Milan je bio u konkurenciji za Ligu Evrope do prije nekoliko mjeseci, čak je savladao i Napoli, koji se bori za Ligu šampiona, ali prema riječima Inzagija, sve je krenulo naopako poslije serije povreda igrača.

"Žalim zbog nekoliko odluka, izvinjavam se zbog igre na posljednja dva meča, pored njih najgori je bio protiv Lacija. Sada nam preostaje da na dostojanstven način završimo sezonu. Taktika je nebitna, kada se mučiš ovako, bitne su neke druge stvari", zaključio je trener kluba sa "San Sira".

Italijanski mediji spekulišu da bi još jedan bivši igrač Milana Kristijan Broki mogao da zameni Inzagija, a poput njega, na mjesto prvog trenera "rosonera" bi stigao sa klupe mladog tima.