latinica  ћирилица
30/04/2015 |  11:42 | Autor: SRNA

Mrkić: Nikolić početkom juna u Sarajevu

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić posjetiće Sarajevo početkom juna, najavio je savjetnik predsjednika Ivan Mrkić.

"Nama je jako stalo da imamo odlične odnose sa BiH, u interesu nam je da država jača. Sa iskrenim žarom zastupamo da BiH uđe u EU", rekao je Mrkić.

On je za beogradski dnevnik "Danas" naveo da je Nikolić predlagao bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću "da odu zajedno do Srebrenice, ali i do srpskih grobova".

"Mi da možemo da vratimo vrijeme, nikada ne bismo dozvolili ono što se dešavalo u Srebrenici. Možemo samo da se zgrozimo i da plačemo nad tim, ali to ne znači da ćemo zaboraviti naše žrtve", naglasio je Mrkić.

On je istakao da se srpsko društvo suočilo sa događajima u Srebrenici i podsjetio da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio žaljenje tim povodom.

"Bilo bi pravedno da neko prizna - `jeste, i Srbi su ubijani`. Mi smo spremni da praštamo. Ako ne poštuješ svoje žrtve zbog političke korektnosti, onda nisi iskren čovek. Znate li vi koliko ima srpskih sinova i kćeri čiji su očevi i rođaci stradali u Sarajevu i nema riječi o tome", naveo je Mrkić.

Na konstataciju novinara da "nisu Bošnjaci granatirali Sarajevo", Mrkić je uzvratio: "Ali jesu ubijali Srbe tamo".

"Nisu ni Srbi koji su stradali granatirali Sarajevo, a bili su ubijani. S tim treba da se suoče oni koji su to radili", poručio je Mrkić.