latinica  ћирилица
30/04/2015 |  12:21 | Autor: Agencije

CAS odbacio zahtjev Legije iz Varšave

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbacio je zahtjev Legije iz Varšave, koja je od Evropske fudbalske unije zatražila finansijsku kompenzaciju nakon što su diskvalifikovani iz plej-ofa za grupnu fazu Lige šampiona, jer su u tim uvrstili suspendovanog igrača.

Legija je od Uefe zatražila 1.854.385 evra kompenzacije, ali je CAS taj zahtjev odbacio.

Legija je poslije dvomeča u trećem kolu kvalifijacija za Ligu šampiona pobijedila Seltik ukupnim rezultatom 6:1 (4:1, 2:0), ali je revanš utakmica u Glazgovu poništena, jer je poljski klub u tim uvrstio suspendovanog fudbalera, pa je meč registrovan sa 3:0 za škotski tim. Seltik je tako prošao na osnovu pravila o postignutom broju golova u gostima.

U revanš utakmici protiv Seltika, u 86. minutu u igru je ušao Bartoš Berezinski. On je prošle sezone dobio tri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u utakmici protiv Apolona u Ligi Evropa. Berezinski nije igrao u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Sent Patrika i u prvoj utakmici protiv Seltika, ali je klub trebalo da ga registruje za to takmičenje kako bi počela da teče suspenzija.

Prema pravilima Uefe, utakmica se "registruje službenim rezultatom", ako je suspendovani fudbaler u ekipi.