latinica  ћирилица
30/04/2015 |  14:54 | Autor: SRNA

Najljepše pismo napisala učenica iz Zenice

Učenica Osnovne škole "Mak Dizdar" iz Zenice Selma Husić napisala je najljepše pismo u BiH na 44. međunarodnom takmičenju u pisanju pisama za mlade, u organizaciji Svjetskog poštanskog saveza, saopšteno je iz preduzeća "Pošte Srpske".

Najljepše pismo napisala učenica iz Zenice (Foto: postesrpske.com/PrintScreen)

Prvoplasirani rad biće preveden na engleski jezik i predstavljaće BiH na izboru najboljeg literarnog rada na zadatu temu, koju je proveo Svjetski poštanski savez.

Međunarodni biro je za 44. međunarodno takmičenje u pisanju pisama za mlade odabrao temu "Pričajte nam o svijetu u kakvom biste željeli odrasti", a na adrese "BH Pošte" Sarajevo, "Hrvatske pošte" Mostar i "Pošta Srpske" stiglo je 1.075 pisama.

Šestočlani žiri je na sastanku 27. aprila u Sarajevu, osim najljepšeg pisma koji će BiH predstavljati na svjetskom takmičenju, dodijelio drugo mjesto učenici Osnovne škole "Mladen Stojanović" iz Laktaša Kristini Radovanović i treće mjesto učeniku Osnovne škole "Stolac" iz Stoca.

"Najljepši rad BiH biće nagrađen sa 500 KM, drugi sa 300 KM, a trećeplasirani rad biće nagrađen sa 200 KM", navodi se u saopštenju "Pošta Srpske" i dodaje da će učenici sva tri rada dobiti tablet računare, kao i albume sa poštanskim markama sva tri poštanska operatera, a njihovi nastavnici, osim utješnih nagrada, dobiće i po 100 KM.

Izabrano je još sedam najuspješnijih radova, čiji će autori dobiti specijalna priznanja, te prigodne poklon-pakete.

U saopštenju se navodi da su za najkreativnije radove, koje Agencija za poštanski saobraćaj BiH nagrađuje prigodnim poklonima, izabrani radovi Karoline Dragojević iz OŠ "Kiseljak" Podastinje, Milijane Ćetković iz OŠ "Veljko Čubrilović", selo Priboj, i Beneša Halilovića iz Centara za djecu sa posebnim potrebama "Los Rosales", Mostar.

Manifestacija proglašenja pobjednika i dodjele nagrada biće održana u Sarajevu početkom oktobra povodom obilježavanja Svjetskog dana pošte, a u organizaciji Јavnog preduzeća "BH Pošta" Sarajevo.