latinica  ћирилица
30/04/2015 |  15:48 | Autor: RTRS

Vlada Srpske o novčanoj pomoći u oblasti civilne zaštite

Vlada Srpske usvojila je Uredbu o visini i postupku ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć u oblasti civilne zaštite.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Uređeno je ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć u slučaju kada pripadnik civilne zaštite za vrijeme organizovanog učešća u izvršavanju zadataka zaštite i spasavanja ljudi i dobara izgubi život ili bude povređan.

Јednokratna novčana pomoć utvrđuje se u iznosu od 12 prosječnih mjesečnih plata.

Usvojena je i Informacija o realizaciji posebnog programa subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove u Republici Srpskoj. Od 2008. godine dodijeljeno je ukupno 2.288 subvencija. 

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas informaciju o potrebi utvrđivanja stepena razvijenosti opštine Stanari, prema kojoj će ova jedinica lokalne samouprave u ovoj godini imati status srednje razvijene.

Vlada je prihvatila i Trinaesti izvještaj Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Republika Srpska nastavlja sa dugogodišnjom praksom podnošenja izvještaja o situaciji u BiH, s ciljem predstavljanja članicama Savjeta bezbjednosti i međunarodnoj zajednici, te zainteresovanim stranama mišljenja i stavova institucija Srpske u odnosu na razvoj događaja u BiH.