latinica  ћирилица
30/04/2015 |  17:48 | Autor: SRNA

Prnjavor: Načelnik Gatarić u sukobu interesa (VIDEO)

Komisija za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske donijela je rješenje kojim je utvrđeno da se načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić nalazi u sukobu interesa.
Siniša Gatarić - Foto: ilustracija
Siniša GatarićFoto: ilustracija

Postupak je pokrenut na inicijativu odbornika PDP-a u Skupštini opštine Prnjavor Brana Žunića.

U navedenoj inicijativi Žunić kao razlog za utvrđivanje sukoba interesa navodi finansiranje iz budžeta opštine Prnjavor vještačkog osjemenjivanja krava i junica u okviru programa za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u 2013. i 2014. godini i izdvajanja sredstava iz budžeta opštine Prnjavor, preko Odjeljenja za inspekcijske poslove, za zbrinjavanje i neškodljivo odstranjivanje pasa lutalica-azil.

Iz kabineta načelnika opštine Prnjavor potvrđeno  je da je rješenje Komisije zaprimljeno 27. aprila.

Gatarić izražava čuđenje što "komisija nije obrazložila u čemu se sastoji sukob interesa, osim taksativnog nabrajanja poznatih činjenica objavljenih u Službenom glasniku opštine Prnjavor, definisanih Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Prnjavor".

- Јasno je da ovo rješenje ima za cilj pokretanje medijske ujdurme, jer ono ne sadrži sankciju, niti obavezu koju bi načelnik mogao ili morao da preduzme ukoliko je navodno u sukobu interesa - piše u saopštenju koje je potpisao Gatarić.