latinica  ћирилица
30/04/2015 |  19:43 | Autor: RTRS

Uprava Borca ponudila kolektivnu ostavku

U Fudbalskom klubu Borac ponovo je burno.

"Crveno-plavi" su u srijedu završili nastup u Kupu Bosne i Hercegovine porazom od Širokog Brijega u polufinalu, a već dana pojavila se vijest koja je teško pala svima u klubu.

Naime, rukovodstvo kluba iz Platonove, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Draškom Ilićem, ponudilo je kolektivnu ostavku, koja će biti razmatrana na Skupštini kluba sljedećeg mjeseca.

Rukovodstvo Borca ovakvu odluku nije donijelo zbog eliminacije iz Kupa Bosne i Hercegovine od Širokog Brijega, već zbog nebrige nadležnih organa u Gradu i Republici Srpskoj da pomognu "crevo-plavima" u saniranju ogromnih finansijskih problema,saopšteno je iz banjalučkog premijerligaša.

"Odluku sam donio, zajedno sa saradnicima prije mjesec dana da ponudimo ostavku Skupštini kluba, ali to ne znači da će Borac biti obezglavljen do kraja sezone. U narednih mjesec dana će se morati iznaći rješenja za budućnost našeg kluba", rekao je Ilić.

Prvi čovjek "crveno-plavih" naveo je da je glavni razlog za ovakvu odluku Urpave katastrofalna ekonomska situacija u klubu, koja je zbog nedomaćinskog odnosa prethodnih uprava narasla na milionske iznose.

"Mi više nismo u stanju da saniramo ogroman dug, vratili smo dosad u posljednjih godinu i po dana oko 700.000 KM, omogućili da klub funkcioniše, gotovo sve pripremili za izgradnju pomoćnog terena, ali voda nam je sad došla do grla. Sav taj novac koji smo vratili završio je na računima povjerilaca zbog čega su ispaštali igrači i radna zajednica", kazao je Ilić i dodao: "Borcu su svi okrenuli leđa i Grad i Srpska. Ne mogu da prihvatim da je godinama sport zaobiđen i na margini dešavanja. Nama je Grad dao upravljanje Gradskim stadionom, koji je u vlasništvu Banjaluke, i mi od njega imamo samo obaveze, dok s druge strane dvoranu Borik proglasi javnom ustanovom koja se finansira iz budžeta sa 1.9 miliona maraka. Osim što zaposleni u Boriku primaju plate iz budžeta, mogu i da iznajmljuju dvoranu i dodatno zarade, dok nama stižu samo računi za naplatu. Kod nas treniraju brojni sportski kolektivi, od atletičara do boksera, često nam organizuju i humanitarne koncerte, a na nama je da sve saniramo i poplaćamo račune", dodao je Ilić.

Predsjednik UO Borca je kao jedinu svijetlu tačku u klubu sa "Gradskog stadiona", pored uprave, igrača i trenera, naveo najvatrenije navijače kluba, "Lešinare".

"Oni su jedini stali uz nas, pomagali koliko su mogli i nikad nisu ostavili Borac na cjedilu. Želim takođe da se zahvalim Banjalučanima na 'nesebičnoj' podršci, njih oko 100 dođe na 'Zapad' na domaćim utakmicama iako smo otvorili i 'Јug' i 'Istok' besplatno. Toliko o njihovoj podršci Borcu, a sad da napravite anketu na ulici, svi imaju mišljenje o klubu".

Skupština Borca biće održana po završetku tekuće fudbalske sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Dodajmo i to da "crveno-plavi" u narednom kolu Premijer lige, predstojećeg vikenda gostuju na "Grbavici" ekipi Željezničara.