latinica  ћирилица
01/05/2015 |  14:12 | Autor: TANЈUG

Čičarito: Anćeloti kao Ferguson, daje slobodu u igri

Fudbaler madridskog Reala Havijer Ernandez Čičarito koji je poslije odlučujućeg gola kojim je kraljevski klub odveo u polufinale Lige šampiona postao pravi junak Madrida, ocijenio je da je trener Karlo Anćeloti najzaslužniji za njegov uzlet.

Čičarito od ove sezone igra na pozajmici u Realu iz Mančester junajteda.

Čičarito je bio heroj cetvrtfinalne utakmice Lige šampiona protiv Atletika u kojoj je postigao jedini i odlučujući gol. "Anćeloti je mnogo bliži nama igračima, nego što je to Van Gal u Јunajtedu. On na nas prenosi mirnoću, dok je Holanđaninu najvažnija disciplina i strogost. Anćeloti je kao Aleks Ferguson, jer vam daje više slobode u igri", rekao je Čičarito u intervjuu radio stanici "Kadena ser".

On je naglasio da je strpljivo čekao svojih pet minuta. "Bio sam strpljiv i imao sam vjeru da ću uspjeti. Uostalom, cijeli moj život je takav, uvijek sam plivao protiv struje...Pokazao sam ipak, da zahvaljujući Bogu, uspijem u onome što naumim. Nisam konformista, Ipak, imao sam teške trenutke i mjesece", rekao je Čičarito koji je prije mjesec dana priznao da često plače jer nema šansu da pokaže svoj fudbalski dar.

Na pitanje novinara da li je padao u depresiju u mjesecima u kojima nije igrao, Čičarito ističe da je bio "i više nego depresivan". "Bio sam isfrustriran, jer sam toliko želio da dam doprinos ekipi", rekao je Čičarito.

Meksički internacionalac priznaje da je veliki vjernik i da je za njega "Bog sve". "Vjerujem u Boga. ali smatram da je i za osobe koje nisu religiozne najvažnije da budu dobri ljudi. Najvažnije je da nikome ne učiniš ništa loše dok pokusavaš da ostvariš svoje snove. To što igram za Real i što nastupam u Ligi šampiona ne čini me ništa boljim od onog dječaka koji ide u školu, samo pokušavam da ostvarim svoj san, koji živim još od rođenja", rekao je Čičarito.

Dvadesetšestogodišnji Čičarito igrao je ove sezone za Real na ukupno 27 utakmica i postigao osam golova.

Meksički internacionalac je za Јunajted od 2010. nastupio na 154 meča u svim takmičenjima i postigao 59 golova, uz dvije osvojene Premijer lige - 2011. i 2013.