latinica  ћирилица
03/05/2015 |  12:56 | Autor: SRNA

Stevandić: Bošnjački vrh da se pokloni ubijenim vojnicima

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da bošnjački politički vrh i vrh BiH treba da dođu na mjesto stradanja vojnika ЈNA u Dobrovoljačkoj ulici i poklone se onima koji su nevini ubijeni, koji nisu napadali, nego su izlazili iz Sarajeva.
Dobrovoljačka ulica - Foto: arhiv
Dobrovoljačka ulicaFoto: arhiv

"Dok ne bude toga, neće biti pravde u BiH", rekao je Stevandić nakon što je u Dobrovoljačkoj ulici služen pomen i položeno cvijeće povodom obilježavanja 23 godine od zvjerskog ubistva vojnika bivše ЈNA.

Stevandić je istakao da, dok god političari iz Federacije ne budu iskazivali poštovanje prema ovakvim stratištima gdje su pobijeni nevini, BiH neće biti zajednička zemlja i neće biti zajedničke budućnosti.

"Pošto su svi predsjednici Republike Srpske obilazili Srebrenicu i odavali počast ubijenim, zarobljenim, nestalim, red je da se ovdje ne dešavaju pomeni pod kordonima policije i obezbjeđenjem, već da se pruži ruka pomirenja i da se pokaže poštovanje", rekao je Stevandić.

Komentarišući tvrdnje bošnjačkih političara da su branili Sarajevo od "agresora", Stevandić je rekao da su to priče koje su rezultat vlastitih frustracija ili nametnutih teorija o nastanku BiH.

"Mi očekujemo da ti političari dođu ovdje i onda se možemo nadati zajedničkoj budućnosti. Očekujemo jer je to red. Ljudska i Božija pravda je da se oda počast onima koji nisu pucali ni na koga, nego su ovdje u zasjedi pobijeni", naglasio je Stevandić.