latinica  ћирилица
03/05/2015 |  15:02 | Autor: RTRS

U ponedjeljak toplo i sunčano

Јutro ugodno, dan veoma topao uz sunčano vrijeme, popodne lokalni pljuskovi i grmljavina na istoku, centralnim predjelima i sjeveru.

 Јutro umjereno do pretežno oblačno na zapadu u ostalim predjelima malo do umjereno oblačno, sunčano sa ugodnom jutarnjom temperaturom, i samo lokalno u kotlinskim predjelima i na visoravnima prolazna jutarnja magla.

Tokom dana se zadržava sunčano i veoma toplo vrijeme uz umjeren do jak razvoj dnevne oblačnosti koja će u poslijepodnevnim časovima dati lokalne pljuskove na sjeverozapadu, dijelom zapadu, centralnim predjelima i istoku.

Ponegdje će biti i grmljavinskih procesa, izvjesnije na sjeveru i zapadu. U ostalim predjelima ostaje sunčano.

Prema večeri u svim predjelima smirivanje atmosfere, raslojavanje i smanjenje oblačnosti, a još po koji pljusak može biti u Semberiji.  

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni Јutarnja temperatura od 10°C do 15°C, u višim predjelima od 6°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23°C do 28°C, u višim predjelima od 18°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANjALUKU

Јutro umjereno do pretežno oblačno, a tokom dana vrlo toplo  uz više sunčano vrijeme i dnevni razvoj oblačnosti koji u široj regiji grada može dati grmljavinu i kratkotrajne popodnevne pljuskove. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Јutarnja temperatura  oko 14°C a maksimalna dnevna oko 27°C.