latinica  ћирилица
04/05/2015 |  06:50 | Autor: novosti.rs

Tipsarević: Želim na OI u Riju

Za mjesec dana od kako se vratio na teren poslije duge povrede, Јanko Tipsarević je uspio da napreduje sa 829. mjesta na 635. poziciju (uoči nove liste koja izlazi u ponedjeljak), ostvari tri pobjede u glavnim žrijebovima turnira (uz tri poraza), osvoji 60 poena i zaradi nešto ispod 20.000 dolara.
 - Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Takav napredak nije toliko loš, iako se očekivalo da bi Јanko mogao da izabere da se preko manjih turnira brže probija ka vrhu, umjesto što oscilira i traži formu na jačim ATP takmičenjima, pišu "Novosti".

Naime, poslije dubla u Majamiju, gdje je "probio led", zabilježio je samo po jedan singl trijumf u Hjustonu, Bukureštu i Minhenu, dok je ovog vikenda ispao u kvalifikacijama za Madrid (u 2. rundi izgubio od Kokinakisa 3:6, 6:4, 6:7). To nije ispunilo očekivanja srpskog tenisera, koji će promeijniti plan u narednom periodu.

"Turniri se dosta razlikuju od treninga. Možete da trenirate po deset sati dnevno tokom dva mjeseca, ali kad krene meč, sve je drugačije. Treba mi tenis, ali je potrebno i da budem pametan i da ne igram baš svake nedejlje. Moraću dobro da razmislim o kalendaru. Poslije ovoga, vjerovatno ću igrati jedan ili dva čelendžera - govori Tipsarević, koji dodaje: "Nisam sebi postavio nijedan poseban cilj za ovu sezonu. Ali, u 2016. bio volio da se nađem u glavnom žrijebu Olimpijskih igara u Riju, a da bih to ostvario potrebno je da sam plasiran u prvih 50".

Uz sve okolnosti, Tipsarević, koji sljedećeg mjeseca puni 31 godinu, narednih par mjeseci će da odredi sudbinu ove sezone.