latinica  ћирилица
04/05/2015 |  06:54 | Autor: Agencije

Rukometni savez Srbije podržao Boškovića

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) pružio je podršku selektoru ženske reprezentacije Saši Boškoviću, ali da svi očekuju da nacionalni tim eliminiše selekciju Rumunije u baražu za Svjetsko prvenstvo.
Saša Bošković sa rukometašicama Srbije (FOTO: english.blic.rs) -
Saša Bošković sa rukometašicama Srbije (FOTO: english.blic.rs)

Najbolje srpske rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić ranije su objavile se neće igrati u baraž mečevima protiv Rumunije, ali i sve dok je na klupi reprezentacije Bošković.

"Pored zasluga i poštovanja prema igračicama koje su odbile da igraju za selekciju dok je na mjestu selektora Bošković, ne možemo da ih podržimo da uslovljavaju svoje nastupe za reprezentaciju jer to jednostavno tako ne ide. Stručnom štabu sugerišemo da ima više aktivnosti, više informacija da dijeli i da se više brine o atmosferi u selekciji, kao i da je potrebna bolja komunikacija sa igračicama", rekao je potpredsjednik UO Borislav Perović.

On je istakao da će se o statusu Boškovića odlučivati u junu kada bude podnio izvještaj.

"Bitni su što češći i sadržajni izvještaji prema nama. Opravdana kritika na selektorov račun je nedostatak komunikacije. Morate da budete svjesni da je u planu i programu očekivan rezultat".

Perović je obrazložio da su predstavnici RSS uputili poziv igračicama koje su saopštile da neće da igraju za selekciju, ali i da se zbog klupskih obaveza odazvala sastanku samo Andrea Lekić.

"Andrea je ostala pri svom stavu da ne želi da nastupi za selekciju dok je selektor Bošković. Kasnije je obavljen i telefonski razgovor sa ostalim igračicama, koje su se izjasnile da ostaju pri svom stavu. One vole Srbiju, ali su navele da su odnosi takvi da ne mogu da se prevaziđu", zaključio je Perović.

Rukometašice Srbije 25. maja u Vrnjačkoj Banji počinju pripreme za baraž za šampionat svijeta u Danskoj, a dueli sa selekcijom Rumunije na programu su 6. i 13. juna.