latinica  ћирилица
04/05/2015 |  09:45 | Autor: Mondo

"Otimačina od strane sudija i Uprave Sarajeva"

Prvi čovjek Fudbalskog kluba Slavija Zdravko Šavija ogorčen je nakon poraza od Sarajeva (2:3) za koji je direktno optužio sudijsku trojku na čelu sa Ognjenom Valjićem iz Banjaluke i Upravu rivala kao glavne krivce za poraz.
FK Slavija - Foto: RTRS
FK SlavijaFoto: RTRS

Šavija nije previše birao riječi poslije poraza u Istočnom Sarajevu nakon preokreta koji je režirao Miloš Stojčev u trećem minutu sudijske nadoknade.

"Komentar ove utakmice je suvišan jer su sudije protiv Slavije izvršile klasičnu otimačinu. Ovo je krađa napravljena udruženim snagama sudijske trojke i Uprave Sarajeva", počeo je Šavija svoje viđenje utakmice, prenosi "Mondo".

"Prvi gol su dali iz čistog ofsajda, kod 2:2 je naš igrač oboren, nema crvenog kartona, i mogu da im poručim da za sva vremena zaborave da dolaze u Istočno Sarajevo. Dolazak im je zabranjen! Po igri po svemu, realno je bilo neriješeno, možda čak i naša pobjeda, ali uvjeren sam da smo igrali još tri dana, arbitri nam ne bi dozvolili da ostvarimo trijumf".

Ipak je sportski fudbalerima rivala čestitao na osvojenim bodovima.

"Јa Sarajevu čestitam na pobjedi, ali ako na ovakav način osvoje titule, poručujem im da je se odreknu! Јa takav pehar ne bih uzeo! Nije sve u novcu, nije sve u moći, ima tu i fer-pleja, ali ovo što je viđeno danas je sramota za Fudbalski savez BiH, za sudijsku organizaciju, za sve sportske radnike u BiH. Poslije ovakve krađe, otvoreno se pitam da li vrijedi u ovoj zemlji biti sportski radnik jer arbitri sa tri zvižduka odnesu momcima ono što su regularno osvojili na terenu. Ovo je sraman dan za bh. fudbal!".

Na pitanje o incidentima na tribinama, Šavija je rekao da je apsolutno protiv nasilja, ali i svih drugih nacionalističkih povika koji su se čuli tokom utakmice.

"Ne znam kako su neredi počeli, ali osuđujem svako nasilje i huliganske ispade bez obzira da li su to navijači Slavije ili ne. Ne odobravam povike koji vrijeđaju bilo koju naciju, vjeru ili ljudsko dostojanstvo. Ovaj stadion treba da bude sportska arena uz sportsko navijanje, pa neka pobijedi bolji i da mu se sportski čestita. Ali i to je izazvano sudijskim odlukama. Ovakva Uprava Sarajeva kalja ugled kluba sa 'Koševa', nekada velikog u Evropi. Imati ovakvu aroganciju, sa ovim sudijama...Zapamtite, na ovom se neće završiti", zaključio je predsjednik Slavije.