latinica  ћирилица
04/05/2015 |  10:22 | Autor: SRNA

Marković: Tužilac da reaguje na prijetnje Slakovića

Potpredsjednik crnogorske Vlade Duško Marković rekao je da bi tužilac trebalo da reaguje povodom prijetnji džihadiste iz Bara Damira Slakovića pojedinim poslanicima Skupštine Crne Gore.
Damir Slaković - Foto: blic.rs
Damir SlakovićFoto: blic.rs

Marković je izrazio zabrinutost da bi lica koja učestvuju u borbama "Islamske države" mogla da ugroze region, zbog čega je, kako kaže, neophodno kažnjavanje takvih boraca.

"Reagovanje ne smije biti samo vojno, već i političko, socijalno i ekonomsko", rekao je Marković.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević rekao je da bilo koja prijetnja, posebno kada je upućena zvaničnicima, obavezuje državne organe da preduzme mjere shodno nadležnostima.

"Uprava policije u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost preduzima aktivnosti i prati sve potencijalne izazove sa kojima se, nažalost, susreću i zemlje u regionu", rekao je Konjević za "Dnevne novine".

Baranin Damir Slaković, koji tvrdi da se priključio organizaciji "Islamska država", zaprijetio je građanima Bara i pojedinim poslanicima u crnogorskoj Skupštini porukom "da će `Islamska država` doći i da neće imati milosti".

Slaković je prijeteću poruku postavio na svom "Fejsbuk" profilu i tvrdi da se bori na strani "Islamske države", na području između Iraka i Sirije.

Prijetnju je uputio poslanicima Azri Јasavić, Rifatu Rastoderu i Dritanu Abazoviću, koje je nazvao "otpadnicima koji misle da su muslimani".

Prema procjenama crnogorske tajne policije, na ratišta u Siriji otišlo je 13 crnogorskih državljana, od kojih su dvojica poginula.