latinica  ћирилица
04/05/2015 |  13:19 | Autor: TANЈUG

Stefanović: Zabrana kampa zilota ako tužilaštvo odluči

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će policija zabraniti kamp zilota samo ukoliko Tužilaštvo bude utvrdilo da u tome postoje elementi krivičnog dela.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Kako su prenijeli pojedini mediji, pripadnici samozvane "Srpske istinski pravoslavne crkve", poznatiji kao ziloti, prije par dana objavili su novi poziv za "Svetolazarev omladinski kamp", gdje djeca obučena u vojničku uniformu uče da pucaju iz replika kalašnjikova.

Stefanović je rekao da je policija uradila sve povodom kampa zilota, da je predala tužilaštvu sve informacije i da će nastaviti da posmatra i provjerava da li u tom slučaju ima elemenata krivičnog dela.

Stefanović je povodom najava o ponovnom organizovanju kampa zilota rekao da je policija preduzela određene korake, da je razgovarala sa organizatorima i roditeljima i sve prikupljene informacije proslijedila Tužilaštvu.

"Mi smo naš dio posla obavili i na osnovu eventualnih kvalifikacija Tužilaštva preduzećemo dalje korake. Ako Tužilaštvo smatra da ima elemenata krivičnog djela, mi ćemo zabraniti", rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da policija, ako Tužilaštvo kaže da tu nema elemenata krivičnog djela, može da nastavi da provjerava i posmatra, a da bi sve ostalo bilo narušavanje prava i sloboda.