latinica  ћирилица
04/05/2015 |  17:34 | Autor: SRNA

Dodik: Napad u Zvorniku nije bio izolovan slučaj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nedavni teroristički napad u Zvorniku nije bio izolovan slučaj, te ocijenio da i današnja lažna dojava o bombi u toj opštini predstavlja metod uznemiravanja i da je apsolutno jasno da će se i dalje koristiti takve metode.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik - Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad DodikFoto: SRNA

Predsjednik Srpske je napomenuo da je pažljivo izabrana stanica Policije Republike Srpske da se izvrši teroristički napad, ubije policajac i unese nestabilnost, prije svega u javnosti.

"Naša policija je veoma aktivno djelovala i ona danas predstavlja sigurno jedan od najvažnijih faktora ukupne stabilnosti u samoj Republici Srpskoj i mi ćemo nastaviti da razvijamo njene kapacitete", rekao je Dodik za Radio televiziju Vojvodine.

Kada je riječ o današnjoj lažnoj dojavi o bombi u Zvorniku, Dodik je ukazao da i to, na neki način, predstavlja uznemiravanje, a pogotovo u Zvorniku koji je "htjeli ne htjeli, ipak rovit".

"U tom pogledu je apsolutno jasno da će se i dalje koristiti takve metode. Prije nekoliko dana je i u Gradišci bila takva dojava da je u školi postavljena bomba, pa je izvršena evakuacija. Kada to češće imate onda počnete da se nekako navikavate da živite s tim, ali naprosto ćemo vidjeti način kako ćemo se tome suprotstaviti", istakao je Dodik

PREDSЈEDNIK SRPSKE NA PARADI U MOSKVI NA POZIV PUTINA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da će, na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina, prisustvovati paradi povodom Dana pobjede nad fašizmom, koja će biti održana 9. maja u Moskvi.

Predsjednik Srpske je istakao da će paradi prisustvovati uprkos tome što, kako je naveo, za neke to nije politički korektno ponašanje.

Dodik je rekao da se "zna ko su oni za koje to nije politički korektno ponašanje", ali da će bez obzira na to otputovati u Moskvu i prisustvovati paradi.

Na Crvenom trgu u Moskvi 9. maja će biti održana parada u čast pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Paradi će sa prostora bivše SFRЈ, uz Dodika, prisustvovati predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov.

Paradi neće prisustvovati predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, ni hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović.

Paradi neće prisustvovati ni brojni zapadni lideri, zbog tenzija koje postoje između Rusije i zemalja Zapada zbog ukrajinske krize.