latinica  ћирилица
04/05/2015 |  18:48 | Autor: Mondo

"Orlovi" bez podrške navijača u Danskoj?

Fudbalska reprezentacija Srbije neće imati podršku sa tribina stadiona u Kopenhagenu protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Mondo se danas obratio Danskom fudbalskom savezu sa molbom da odgovore na pitanje da li će biti prodaje karata za navijače Srbije za meč koji će biti odigran 13. juna ove godine.

Ukratko, redakcija Monda dobila je ovakav odgovor:

"Žao mi je što moramo da vas obavijestimo da za srpske navijače neće uopšte biti prodaje karata i ne preporučuje im se da sami kupuju karte jer će biti udaljeni sa stadiona".

Razlog?

Fudbalski savez Srbije nije mogao da garantuje za ponašanje srpskih navijača!

Evo cijelog pisma koje nam je proslijeđeno mejlom:

"Poštovani, u vezi sa vašim pitanjem o kartama za utakmicu Danske i Srbije, za sektor na kojem je trebalo da budu gostujući navijači, sa žaljenjem vas obavještavamo da za srpske navijače neće uopšte biti prodaje karata.

Prema propisima UEFA o kvalifikacionim utakmicama, koje se tiču prije svega bezbjednosnih procedura, karte se raspodjeljuju nacionalnim savezima i preko njih ide prodaja. Već izvesno vrijeme Danski fudbalski savez o tome razgovara sa Fudbalskim savezom Srbije kako bi srpski savez pristao na uobičajeni dogovor i proceduru u vezi sa kartama za utakmicu u Kopenhagenu. Međutim, prvi put nismo mogli da dobijemo garancije od Fudbalskog saveza Srbije za ponašanje vlastitih navijača.

Danski savez je imao konsultacije sa nadležnim organima UEFA, koji su nas informisali da Fudbalski savez Srbije ne želi da preuzme odgovornost za ponašanje svojih navijača. Stoga bi potencijalno kritične situacije išle na dušu Danskog fudbalskog saveza. Kako disciplinski, tako i finansijski.

Zbog toga, Danski fudbalski savez, u dogovoru sa danskom policijom, neće odrediti poseban sektor na stadionu za navijače Srbije.... Zato vas, sa žaljenjem obavještavamo da će karte biti u prodaji samo za navijače danske reprezentacije.

Navijači koji budu došli na stadion, a koji na bilo koji način iskažu podršku Srbiji (bilo nošenjem dresa ili verbalno) biće udaljeni sa stadiona. Tačnije, ako budu došli pred stadion u dresu neće im ni biti dozvoljen ulazak u objekat".