latinica  ћирилица
04/05/2015 |  21:54 | Autor: BETA

Teško ranjen Srbin kod Gnjilana

Јednog žitelja srpskog sela Pasjane kod Gnjilana danas popodne su na ulazu u to selo noževima teško ranila dvojica Albanaca iz susjednog albanskog sela Vlaštica.
Opština Gnjilane (Foto: tvmost.info) -
Opština Gnjilane (Foto: tvmost.info)

Predsjednik srpske opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić je za agenciju Beta rekao da su napadači na ulazu u Pasjane, na putu ka Gnjilanu, izašli iz automobila i noževima napali Zorana Kostića koji je uspio da se spase, ali ima veliki broj uboda nožem po rukama i nogama.

"To je bio pokušaj ubistva. Dvojica Albanaca iz susjednog sela Vlaštica su Zoranu Kostiću, koga su sreli na ulici, automobilom blokirali put, a zatim ga napali noževima i teško povrijedili. Oni su se poslije toga automobilom udaljili, ali mještani su ih prepoznali", kazao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je on u Gradskoj bolnici u Gnjilanu, gdje je Kostić zadržan zbog težine povreda, ali mu život nije ugrožen.

Nikolić je naveo da Kosovska policija obezbjeđuje sobu u kojoj je Kostić, a očekuje se dolazak tužioca.

"Kostić svoje napadače nije poznavao, niti je imao bilo kakvih poslovnih odnosa sa njima. Cilj ovog napada je da se Srbi zastraše i protjeraju", ocijenio je Nikolić i pozvao nadležne da nađu i kazne počinioce.