latinica  ћирилица
04/05/2015 |  22:41 | Autor: RTRS

Prvi evroligaški meč na tlu SAD

Prvi put u istoriji dva evropska kluba igraće međusobne predsezonske mečeve u SAD, u okviru Evroligine svjetske turneje.

Izraelski Makabi i italijanski Emporio Armani sastaće se 1. oktobra u Čikagu, a potom tri dana kasnije u "Medison Skver Gardenu" u Njujorku.

"Već godinama šaljemo naše ekipe u SAD, pa se radujemo što će prvi put imati priliku da igraju međusobne mečeve. Amerikanci imaju svoj stil košarke, sigurni smo da će im se svidjeti i evroligaški stil", rekao je predsjednik EL Đordi Bartomeu.

Makabi je šestostruki prvak Evrope, dok je Armani, nasljednik Olimpije iz Milana, tri puta bio šampion "Starog kontinenta".

Ovo će biti 13. uzastopna godina kako evropski klubovi igraju utakmice širom svijeta, ali će prvi put imati međusobni duel van Evrope.

"Naše utakmice u SAD uvijek gleda na hiljade navijača. Uzbuđeni smo što će velika jevrejsko-američka zajednica imati šansu da nas gleda u svom gradu", rekao je generalni menadžer Makabija Deni Federman, čiji tim će već treći put igrati u MSG.