latinica  ћирилица
05/05/2015 |  11:31 | Autor: SRNA

Emkić: Podaci o ugroženosti objekata u Brčkom bili lažni

Podaci do kojih je policija Brčko distrikta došla u kriminalističko-obavještajnom sektoru, a koji se mogu dovesti u vezu za bezbjednošću objekata koji se posebno štite, nisu bili istiniti, izjavio je portparol brčanske policije Halid Emkić.
Policija Brčko distrikta - Foto: RTRS
Policija Brčko distriktaFoto: RTRS

Prema njegovim riječima, policija je u skladu sa predviđenim procedurama odmah reagovala na podatake do kojih je kriminalističko-obavještajni sektor došao u nedjelju uveče, 3. maja, te su uz uvažavanje i aktuelne bezbjednosne situacije u BiH hitno preduzete dodatne operativno-taktičke mjere iz sektora najvišeg nivoa zaštite i bezbjednosti objekata i lica koji se posebno štite u Brčko distriktu.

"Istražne aktivnosti koje je policija preduzela rezultirale su identifikacijom izvora navedenog podatka. Međutim, nakon provedene kriminalističke obrade utvrđeno je da je taj podatak neistinit", rekao je Emkić.

Sve važnije institucije u Brčkom juče su bile obezbijeđene od pripadnika Јedinice za podršku policije distrikta, koji su bili naoružani "dugim cijevima".