latinica  ћирилица
05/05/2015 |  16:40 | Autor: RTRS

Francuzi u najjačem sastavu na Evrobasketu

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole objavio je prvi, preliminarni spiskak za predstojeći Evrobasket na kojem se našlo čak 24 imena.

Aktuelni šampion Evrope će veliko takmičenje dočekati praktično u najjačem sastavu - Toni Parker, Boris Diao, Nikola Batum, Toma Ertel, Žofri Lovernj, Nando De Kolo... Svi se nalaze na listi kandidata za najboljih 12, a sada je i definitivno jasno da centar Čikago Bulsa neće biti učesnik kontinentalnog takmičenja, kao što je već i bilo najavljeno, prenio je "mozzartsport".

Interesantno, poziv je dobio i drugi bivši košarkaš Partizana, Leo Vesterman.

Evropsko prvenstvo u košarci na programu je od 5. do 20. septembra, domaćin je Francuska, a po prvi put grupne faze igraće se u četiri različite zemlje. Tačnije, domaćini prve runde biće još i Hrvatska, Letonija i Njemačka.

Reprezentacija Srbije nalazi nalazi se u Grupi B zajedno sa Islandom, Turskom, Španijom, Italijom i Njemačkom, a u nokaut fazi ukrstiće se upravo sa Grupom u kojoj se nalaze Francuska, zajedno sa Rusijom, Bosnom i Hercegovinom, Finskom, Poljskom i Izraelom.