latinica  ћирилица
16/05/2015 |  19:38 | Autor: SRNA

Moskva- događaji u Makedoniji dokaz stranog miješanja

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra da je hapšenje crnogorskog državljanina u Makedoniji dokaz stranog miješanja u unutrašnje poslove te zemlje.
Kumanovo - Foto: TANЈUG
KumanovoFoto: TANЈUG

"Informacija objavljena u srpskim medijima o hapšenju Crnogorca koji je pružao podršku kosovsko-albanskim ektremistima u Makedoniji predstavlja ubjedljiv dokaz planova za destabilizaciju političke situacije u toj zemlji, koji su pokrenuti spolja", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

U Ministarstvu ističu da je ovo pokušaj guranja Makedonije u pakao "obojene revolucije", prenosi agencija "Sputnjik".

"To je istovremeno dokaz da zapadni organizatori ovakvih scenarija preferiraju da to ostvare tuđim rukama, koristeći u Ukrajini, a sada i u Makedoniji, državljane upravo onih zemalja koje su, kao što je to učinila Crna Gora, prihvatile mamac NATO-a", piše u saopštenju.

Rusko Ministarstvo upozorava da je "više nego očigledna opasnost od izazivanja haosa i rasplamsavanja žarišta sada i na Balkanu, regionu koji se još nije oporavio od krvoprolića devedesetih godina /20. vijeka/".

Beogradske "Večernje novosti" objavile su da je makedonska policija uhapsila crnogorskog državljanina o kojem postoje spekulacije da je pomagao albanskim teroristima i da ih je informisao o potencijalnim metama na teritoriji Srbije.

List, između ostalog, piše da je ovaj Podgoričanin vodio oko 80 dobrovoljaca da ratuju na strani Ukrajine protiv Rusa.