latinica  ћирилица
18/05/2015 |  08:37 | Autor: SRNA

Povoljni uslovi za vožnju

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH jutros se saobraća redovno, uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog sanacije klizišta na kosini pored auto-puta E-661 Gradiška-Banjaluka na lokalitetu Kutlešin Gaj do 22. juna obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa.

Na magistralnom putu M-18, dionica granica Republike Srpske Rača-Rača, zbog rekonstrukcije Savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema od 7.00 do 18.00 časova jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se na dionicama magistralnih puteva Nova Topola-Klašnice jedan, te puta M-4 na lokaciji Novi Grad - Novi Grad jedan, na granici BiH/Hrvatska.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza dionice Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na magistralnom putu Nevesinje-Mostar, na dionici Bakračuša-Nevesinje jedan - entitetska granica na snazi su povremene obustave saobraćaja od 10 minuta.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije-Јohovac i Јohovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta /radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova/.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Klašnice jedan-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.

Na regionalnom pravcu Bušletić-Modriča, u naselju Višnjik u toku su radovi na proširenju mosta preko potoka Dusa, pa se radnim danima od 7.00 do 19.00 časova saobraća jednom saobraćajnom trakom naizmjenično u trajanju od 15 minuta.

Na dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Karanovac-Mitrović na mjestu klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

U Federaciji BiH za danas je najavljen početak sanacionih radova na magistralnom putu Čapljina-Stolac, dionica Tasovčići-Masline, zbog čega će se od 7.00 do 17.00 časova saobraćati naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na Graničnom prelazu Brčko-Gunja. Na ostalim graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

U informativnoj službi Auto-moto saveza Republike Srpske u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj "vozačke solidarnosti" - 066/823-000 - na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.