latinica  ћирилица
18/05/2015 |  11:29 | Autor: B92

Laso: Neću se promijeniti nakon osvajanja trofeja

Trener Real Madrida Pablo Laso rekao nakon osvajanja trofeja Evrolige je da je ponosan jer je njegov tim ostao složan i tokom teških trenutaka.
 - Foto: B92
Foto: B92

Madriđani su u nedjelju pobedili Olimpijakos sa 78:59 i osvojili devetu titulu prvaka Evrope, prvu od 1995. godine.

Laso je u prethodne dvije godine gubio finala, ali je njegov Real ovoga puta naučio lekcije i bio je ubjedljiv na zevršnom turniru.

"Teško je u ovom trenutku pronaći prave riječi. Veoma, veoma sam srećan. Prije svega zbog mojih igrača. Mislim da su bili odlični tokom cijele sezone, podigli su se poslije teških trenutaka, povreda, poraza... Ali, ostali smo zajedno. To sam tražio od njih u svakom meču. To vam je neophodno kada imate zvijezde. A, oni to jesu. Imam 13 zvijezda. Pokušao sam da napravim tim. Ovo sve je veoma lijepo. Mi smo šampioni Evrope, veoma sam ponosan. Јa uvijek insisitram na timu. I sebe smatram samo jednim dijelom tima. Lično sam veoma srećan zbog osvajanja ove titule, jer je ona prizanje. Ali, jednako važno priznanje je i moj svakodnevni rad. Neću se promijeniti pošto sam postao evropski šampion. To pokušavam da prenesem i na igrače", rekao je Laso.

Posebno je Laso bio zadovoljan jer je njegov tim uspio da zaustavi Spanulisa.

"Јa nemam magični štapić. Igrači su ga spustili na samo tri poena, nisu mu dali da uđe u ritam u napadu. Mijenjali smo igrače na njemu i nije mogao da se navikne. To je bila timska odbrana. Odradili smo odličan posao na Spanulisu", rekao je Laso.