latinica  ћирилица
18/05/2015 |  11:59 | Autor: novosti.rs

Rađen se nije žalio, odluka FINA ove nedjelje

Srpski vaterpolista Nikola Rađen je poslao odgovor Svjetskoj plivačkoj federaciji o nalazu antidoping testa da je pao na kokainu.
Nikola Rađen (FOTO: Novosti) -
Nikola Rađen (FOTO: Novosti)

Kako nezvanično saznaje "Sport", trofejni vaterpolista se nije žalio, a FINA bi trebalo odluku da donese u toku ove nedjelje, najverovatnije u ponedjeljak.

"Odluka se po pravilu donosi 10 dana od privremene informacije. Suštinski, presudu bi mogli u ponedjeljak da donesu, ali od njihove administracije zavisi kada će je i zvanično objaviti. Oni imaju pravo i da zakasne u donošenju odluke, rekao je dr Nenad Dikić, predsjednik Odbora za doping kontrolu Antidoping agencije Republike Srbije.

I u Vaterpolo savezu Srbije su potvrdili da očekuju da narednih dana saznaju koliko dugo Rađen (30) neće moći da se bavi sportom. Maksimalna kazna je četiri godine, što bi značilo i kraj njegove karijere. Ali, ukoliko je priznao da je pogriješio i da kokain nije koristio kao stimulans, kazna može da bude i manja. Podsjetimo, iskusni bek je 17. februara u Madridu poslije utakmice Srbija - Španija pao na antidoping testu. Suspendovan je 6. maja, od kada ne može da igra za grčki Olimpijakos.